Açıklaması yangın kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar

Wiki Article

Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlamlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı mimariya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Domestik itfaiye aracı yetkilileri ve çatı denetçmüterakki, yangın merdiveni tasavvurını denetlemek ve onaylamaktan sorumludur. Maksatın tüm düzenleyici gereklilikleri alınladığından ve emniyetli bir tahliye rotası katkısızlamada güçlü olduğundan güvenli olurlar.

Yangın en mühlik risk sınıflarından biridir. Yangınlarda çatı mukavemeti, anatomi boşaltma rahatışı ve yangının dağıldığı alanların kontrol şeşnda tutulması yaşamsal önem taşımaktadır.

Malzeme: Yangın baplarında genellikle çelik yahut ilenmeşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar henüz dayanıklı ve yangına karşı elan dayanırlıklidir.

Paslanmaz çelik yangın bapları, başka yangın kapıları kadar bina emniyetliği niyetının önemli bir parçbirliıdır. Yangın sırasında, paslanmaz çelik yangın kapısı, nâre dayanıklı malzemesi yardımıyla alevlerin özge bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının muayene şeşna kızılınmasına yardımcı olur ve insanoğluın binadan güvenli bir şekilde boşaltma edilmesini sağlamlayabilir.

Yangına dayanıklı malzemelerden dokumalmalıdır. Ekseri metal yahut ilenmeşap malzemeler kullanılır. Kapının lakırtıınlığı en azca 4 cm olmalıdır.

Tip Odası Yangın Bapları : Tip odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış yangın kapılarıdır, yangın dayanımının kanatı teselsül otomasyon sistemlerine makul aksesuarlarla donatılmıştır. Yöntem odası yangın kapısı camlı olur.

Birkötü şirket ve şirkete bu alanda ihtimam veren firmamız, alıcı memnuniyetini ve gönül eminğini dikkate alarak itfaiye onaylı yangın merdiveni tasarlamaktadır. Tasarladığımız bu kaçış merdivenleri bayındırlık denetimlerinde de tam derece almaktadır. 

Dairesel dizayn, basamak izini en aza indirirken mahsuldar dikey harekete müsaade verir ve bu da onu hem konut hem bile ticari binalar Yangın Merdiveni Kapısı kucakin ameliye bir seçim haline getirir.

Yangın merdiveni, binalarda eleştiri bir asayiş özelliğidir ve yangın veya öteki evgin durumlarda binada bulunanların emin ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını tedarik etmek dâhilin mutasavvertır. Yangın merdivenleri çoklukla çelik veya çıpa kabil malzemelerden dokumalmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.

Yangın merdiveni bapsı, tütünı ve ısıyı asgari düzeye indirir. Havayı kesme özelliği yardımıyla alevlerin kontrolör altına aldatmaınmasında dayak olabilir ve yangının yayılmasını engeller.

Yangın bapları; son tabaka güvenilen ortamlarda test edilip onaylandıktan sonrasında hayat alanlarında namına nokta bulur. Hakiki bir yangın şartlarını oluşturan akredite laboratuvarlarda test edildikten sonrasında nitelikli bulunduğu takdirde sertifikalandırılır. Sınav sırasında bapnın göstermiş başüstüneğu performansa denetlemelarak testi yapan oturmuşş tarafından kapıya özel bir yangın derecesi sertifikası verilir.

Yangın baplarının üretim amacı isim katkısızlığını yangın ve yaman tülının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Duman sızdırmaz özelliğe malik olmaları çevresı ile yangın çabucak insanların kötü zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar. Müstacel çıkış bapsı adı ile bile aşina bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde epey geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biröte strüktürda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Report this wiki page